Parlamentul European a respins dinou ACTA

Proiectul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a fost respins ieri de Comisia de Comert International (INTA) din cadrul Parlamentului European.
Impotriva proiectului ACTA au votat 19 europarlamentari, iar pentru doar 12.

“Acesta nu este un vot impotriva proprietatii intelectuale.Acesta a fost un vot impotriva continutului ACTA”, a spus David Martin intr-o conferinta de presa.”Am considerat ca ACTA este un document prea vag… In ACTA nu este definita utilizarea in scopuri comerciale… Multi dintre noi am considerat ca fiind disproportionate sanctiunile incalcarii drepturilor de autor”, a mai adaugat europarlamentarul britanic.

“Cetatenii au fost foarte implicatii in acest dosar. Sper ca Parlamentul European sa raspunsa in mod corespunzator la preocuparile lor” a mai adaugat Martin.

Votul final privind acordul ACTA va avea loc pe data de 4 iulie. Karel De Gucht, comisarul european pentru comert a declarat cu doua zile in urma ca daca tratatul va fi respins, va cere o reluare a votului dupa pronuntarea Curti Europene de Justitie.

2 Responses to “Parlamentul European a respins dinou ACTA”

 1. virii

  Jun 25. 2012

  e doar o chestiune de timp pana va fi aprobata, nu renunta ei asa usor. Probabil va fi aprobata intr-o forma mai ligh urmand sa i se aduca diferite amendamente pe parcurs dupa ce se obisnuieste lumea cu legea

  Reply to this comment
 2. Sebastian

  Jun 25. 2012

  Speram sa nu se intample asta !

  Reply to this comment

Leave a Reply

*