SHARE

Gruparea Anonymous a atacat mai multe site-uri ale guvernului suedez, motivul fiind problemele pe care autoritatile suedeze leau cauzat site-ului The Pirate Bay dar si in numele lui Julian Assange.

Cei de la Anonymous au pus un videoclip pe Youtube in care au anuntat ca vor lansa atacuri majore impotriva mai multor site-uri ale guvernului suedez.

” Dragi frati si surori, avem nevoie de cat mai mult ajutor din partea voastra. Vinerea aceasta vom face cel mai important lucru din istoria Anonymous. Credem ca este momentul potrivit sa aratam cine suntem.
Internetul ne apartine. Nu va bateti joc de internet caci internetul isi va bate joc de voi” este mesajul pe care Anonymous la postat pe Youtube.

Hackerii de la Anonymous, sub numele de ##OpPRQ OpPirateBay au atacat site-ul procuraturii suedeze, site-ul serviciilor secrete din Suedia si site-ul banci Nationale Suedeze. Toate site-urile par acum sa fie perfect functionale.

In 2009 Gottfrid si grupul de la The Pirate Bay au fost gasiti vinovati pentru incalcarea drepturilor de autor si au fost condamnati la un an de inchisoare si au primit amenzi de aproximativ 32 de milioane de dolari. Un an si jumatate mai tarziu Gottfrid a fost eliberat din cauza bolii.

In luna august 2012 co-fondatorul PirateBay Gottfrid Swartholm Warg a fost arestat in Cambogia si a fost deportat in Suedia unde se va confrunta cu mai multe procese printre care incalcarea drepturilor de autor dar si pentru hacking.

Acum sa vorbim putin si de fondatorul WikiLeaks. Assange sa refugiat la ambasada Ecuadorului din Londra in urma pierderii unui recurs de extradare din Marea Britanie in luna iunie. Ecuadorul ia acordat azil politic dar oficialii Marii Britanii au anuntat ca il vor aresta daca acesta va iesi din ambasada.

Sursa : PcMag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.