SHARE

 

Apple a anunțat un instrument pe care il numește ARKit.

ARKit va oferi capabilitati avansate de realitate augmentate pe iOS. Ar trebui să permită o “urmarire rapida și stabila a mișcarii”, care face ca obiectele să para de fapt plasate în spațiu real, în loc să se plimbe peste el. Și da, asta va face Pokemon Go să arate mai bine.

Pe scena, Apple a demonstrat o implementare foarte importantă a sistemului ‘ARKit’ : “puteti să cartografiati suprafata plana a unei mese și să plasati o ceasca de ceai pe ea cu o perspectiva realista, extragand informatii de la senzorii și camerele iPhone sau iPad. Dar teoretic poți face experiente mult mai complexe. Studioul ‘Wingnut AR’ al lui Sir Peter Jackson a aparut cu un peisaj de realitate augmentat, realizat în motorul Unreal, pe care ARKit îl sustine împreună cu Unity and SceneKit. Demo-ul ar trebui sa fie lansat ca un joc “mai tarziu în acest an”.

Apple a pastrat pana acum un profil scazut în spațiul realitătii augmentate, deși CEO-ul, Tim Cook a declarat anul trecut ca compania a investit în acest proiect și ca ar putea fi “imens”. Aplicatii populare de iOS terte parti (cum ar fi Pokemon Go și Snapchat ) A încorporat capabilitatile AR, dar hardware-ul și software-ul Apple nu au fost construite în mod specific pentru a le permite, pana acum.

 

Sursa : theverge.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.