SHARE

 

Cred ca fiecare dintre voi sau macar un prieten de-al vostru  a scapat telefonul in WC sau a varsat un pahar de suc pe el.

Acum vreau sa va arat cativa pasi prin care va puteti salva telefonul.

  • Primul pas ar fi scoaterea bateriei

Dupa ce ati scapat telefonul in apa primul lucru care trebuie sa il faceti este scoaterea bateriei. Defapt apa nu creeaza probleme ci scurtcircuitele care se produc cand este pornit. Dupa ce ai scos bateria cel mai indicat ar fi sa lasi telefonul sa se usuce atentie “singur” cateva zile.

  • Al doilea pas ar fi scoaterea componentelor

Incercati sa scoateti ce puteti din telefon. Carcasa, cardul ,cartela sau alte accesorii pentru a se usca mai usor.

  • Al treilea pas : Scoaterea apei din telefon

Daca cumva aveti la indemanna un aspirator, este perfect deoarece puteti absorbi foarte multe picaturi de apa din telefon. Daca nu dispuneti de un aspirator puteti folosi un servetel si mai puteti sufa in mufa USB si cea pentru Casti ca sa eliminati toata apa.

  • Al patrulea pas ar fi uscarea.am scapat telefonul in apa

Foarte multe site-uri recomanda ca sa puneti telefonul intr-un bol plin cu orez. Este adevarat orezul absoarbe apa dar o sa va spun o metoda mai buna si anume un bol plin cu cereale. Da cereale cum ar fi cele de la Nestle absorb mult mai multa apa decat orezul. Telefonul trebuie lasat timp de minim 48 de ore intr-un bol plin cu cereale dar in acest timp trebuie intors de mai multe ori.

  • Ultimul pas ar fi Repornirea telefonului

Dupa 48 de ore scoateti telefonul din bolul de cereale si uitativa atent daca mai sunt picaturi de apa prin el. Daca sunt urme de umezeala mai lasati telefonul o zi sau doua in bolul de cereale.  Insa daca teleonul este uscat puteti pune bateria si aprindeti telefonul. Daca aveti si un pic de noroc telefonul vostru va fi din nou perfect functional.

 

Acum o sa va dau si cateva sfaturi “CUM SA NU FACETI” in caz ca scapati telefonul in apa.

  1. NU incercati sa uscati telefonul cu uscatorul de par, la aragaz sau in cel mai rau caz in cuptorul cu  microunde. Daca veti folosi una din metodele de mai sus veti topi componentele  iar telefonul va fi compromis.
  2. NU il scuturati, deoarece apa ar putea intra mai adanc in componentele telefonului.

1 COMMENT

  1. Este un ghid foarte practic. Eu mi-am scapat telefonul in cada, si m-am panicat, pentru ca nu se mai auzea bine, ecranul nu mai era clar. Nu stiam ce sa fac, asa ca l-am pus pe calorifer :))
    Acum e ok (ma mir…).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.