SHARE

Cu toti stim ca, copii au o imaginatie mult mai bogata decat adulti, iar multi dintre ei au revolutionat lumea prin inventiile lor.

 

Chester Greenwood – Castile

 

Chester Greenwood sa nascut in  Farmington Maine  este inventatorul castilor, insa nu multi stiu ca atunci cand Chester a inventat acest accesoriu avea doar 15 ani. Acum sa spunem si povestea despre cum ia venit aceasta idee. Intr-o iarna Chester era la pantinuar, insa nu prea putea sa stea mult deoarece ii era frig la urechii. A incercat mai multe solutii pentru a rezolva aceasta problema, cum ar fi o esarfa in jurul urechilor.El a folosit o bucata de sarma si a indoito dandui o forma de doua bucle si ia cerut bunicii sa ii coasa blana pe ele. Aceasta inventie a fost ca un magnet pentru ceilalti copii din cartier, apoi a reusit sa proiecteze si sa construiasca propria lui fabrica de casti.

Se pare ca tot Chester a inventat  grebla si ceainicul. Mai mult manusile fara deget, un accesoriu de iarna mai moder a fost inventat de Kathryn Gregory la doar 10 ani.

 

Joseph-Armand Bombardier – Snowmobilul 

inventatorul snowmobilului

 

V-ati inchipuit vreodata ca de fapt snowmobilul a fost construit de un adolescent?  Joseph-Armand a fost nascut in Valcourt, Quebec iar in aceasta zona e “foarte multa zapada”  si e foarte greu sa ne imaginam viata fara snowmobil.

Ideea de a crea asa ceva ia venit in anul 1920. La 15 ani Joseph era foarte revolltat de zapada si de frigul  care ii tineau pe toti copii in casa.  Actualele snowmobile au fost realizate mai tarziu insa ideea in sine apartine lui Joseph-Armand Bombardier

 

Daniel Burd – Reciclatorul pungilor de platic

reciclatorul de pungi

Cu toti stim ca pungile de plastic sunt peste tot in lume. Nu conteaza cat de mult  incercam sa scapam , ele tot apar. Le gasim peste tot prin  locuinta noastra dar cel mai important in natura. Un adolescent de 16 ani pe nume  Daniel Burd din  Waterloo, Ontario se  saturase de pungile de plastic care ii inconjurau pur si simplu casa, si atunci a reusit sa gaseasca o combinatie de bacterii care sa “manance” pur si simplu plasticul. Daniel a descoperit doua tipuri de bacterii care au reusit sa degradeze 43% din  cantitatea de pungi in doar 6 saptamani. Aceasta realizare ia adus si primul loc la Targul de stiinta din Canada acum 3 ani.

 

Matei Berger – O noua specie de stramos uman

 

Aceasta nu este chiar o inventie , insa o putem numi o descoperire destul de mare. La doar 9 ani Matei Berger la insoiti pe tatal sau care era paleontolog la sapaturi arheologice din Africa de Sud. Erau in cautarea unor fosile atunci cand copilul a gasit clavicula fosilizata a unui copil de 2 milioane de ani. Bucata de clavicula gasita de Materi a condus la o  gasirea a altor doua schelete care apartin unui copil si a unei  femei, fiind o etapa destul de importanta in gasirea mai multor informatii despre oameni care au trait aici, inaintea noastra. Oasele descoperite  apartineau unei specii noi care nimeni nu a vazut-o vreodata inainte. Materi Berger, la doar 9 ani ai sai este cel mai tanar arheolog si este un copil care a facut istorie.

 

 

Alison Dana Bick – Cea mai ieftina si usoara cale de testare a apei

 

Allison Dana Bick a inventat o modalitate de a testa apa potabila atunci cand avea doar 17 ani. Acest test implica o substanta chimica si o aplicatie de telefon mobil.  Aceasta aplicatie nu poate fi gasit oriunde, insa aceasta poate determina daca apa este buna de baut in doar cateva minute. Normal un proces de testare a apei dureaza 18 ore, insa Alison a reusit sa dea lovitura cu aplicatia creata.  Momentan aceasta pare sa fie o inventie inca in “devenire” insa in viitor poate va fi foarte utila.

 

Audri Clemmons  – Masinaria Rube Goldberg

Nu trebuie sa ratati asta.  La doar 7 ani Audri Clemmons a reusit sa construiasca  un fel de “masina” pe care a numit-o Rube Lindberg. Inainte de a incepe testul,Audri si-a calculat sansele de a reusi si de a rata.

 

Sursa : MakeUseOf

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.