Criza HDD continua

Dupa cum bine stiti preturile HDD-urilor au crescut destul de mult,mai exact s-au dublat astfel un hard care la inceputul lui 2011 costa 150 ron in 2012 costa 300 ron.Singurul lucru care s-a micsorat a fost perioada de garantie.Principala cauza a acestor scumpiri au fost inundatiile din Thailanda din octombrie 2011.Nu a existat producator de HDD-uri care sa nu fie afectat deoarece toti erau atrasi de mana de lucru ieftina a asiaticilor.Firma care a avut cel mai mult de suferit a fost Western Digital care isi desfasura 60% din productie in Thailanda,dar nici ceilalti nu au scapat fara nici o paguba.

Revenind la prezent,s-a constat o ieftinire pe piata romaneasca dar doar de numai 10-50lei.Multi dintre noi ne asteptam ca situatia sa revina la normal.Se pare ca asteptarea va continua deoarece toti producatorii de HDD-uri sustin ca nu au reusit inca sa isi revina total dupa inundatii.Dar oare chiar este adevarat acest lucru?Seagate sustine ca 60% din productia de HDD-uri pentru 2012 este compromisa dar tot ei au fost atat de binevoitori cu actionarii incat au majorat dividentele de la 0.18USD la 0.25USD pe actiune.Parcă nu este prea rău pentru un producător care se zbate să îşi revină după o lovitură grea dată de natură, nu?Un alt motiv care intarzie revenirea la normal ar fi si zgarcenia producatorilor si a distribuitorilor.

Tot ce putem face e sa astaptam si sa speram ca 2013 va veni cu preturi mici la HDD-uri,asta daca nu cumva vine sfarsitul lumii primul.Totusi daca aveti o nevoie urgenta de a achizitiona un hard va prezentam urmatoarele solutii:

1.Incercati sa il duceti la reparat poate sunt sanse sa fie salvat.

2.Cumparati un SH.

3.Cumparati un SSD(pretul acestora in 2011-2012 a scazut).

 

 

6 Responses to “Criza HDD continua”

 1. George

  Sep 08. 2012

  Am observat si eu ca preturile la HDD au explodat dintr-o data….
  Sper sa nu imi faca HDD vreo surpriza .

  Reply to this comment
 2. snemic

  Sep 09. 2012

  Eu am fost mai ghinionist.Mi sa stricat HDD exact la inceputul lui 2012.Noroc ca il mai aveam pe ala vechi(bineinteles lent si spatiu de stocare mic).Acum astept si eu 2013 :)))

  Reply to this comment
 3. SoNNy

  Sep 09. 2012

  In ianuarie 2012 m-am apucat de cumparat componente sa-mi fac un PC .. Surpiza! HDD-ul imi depasea bugetul asa ca am ramas cu un Samsung ( 7200 rot/m – 40 GB ) Piese noi pe un HDD vechi… As prefera un SSD de 40 dar nici alea nu sunt chiar asa ieftine! Sper ca in 2013 sa revina cat de cat preturile … Sa-mi pot lua cu 200 de lei un HDD cat de cat bun!

  Reply to this comment
 4. marius

  Sep 11. 2012

  am eu hdd-uri la preturi imbatabile,care doriti contact me,bafta

  Reply to this comment
 5. Raoul

  Sep 12. 2012

  Si eu am cumparat un pc acum cateva luni si tot asa mi s-a spus ca sunt de vina inundatiile de la fabrica de acolo, initial cand am vazut preturile la hhd-uri in magazinul ala am zis sa merg in alta parte dar de fapt nu era problema numai la acel magazin ci peste tot. Deh asta e, s-or ieftini daca nu vine apocalipsa, si nu o sa vina. Cred ca apocalipsa= benzina la 10 lei litrul ca tot se scumpeste continuu.

  Reply to this comment
 6. Andreea

  Jun 03. 2015

  Imi amintesc parca mai ieri cand cautam cu disperare un HDD ca al meu tocmai se arsese si nu gaseam efectiv sau cand erau erau la niste preturi imense atunci.Acum doamne ajuta ca avem SSD care nici astea nu sunt prea ieftine.Fain articol.

  Reply to this comment

Leave a Reply

*