SHARE

Primele sigle ale marilor companii IT

Logo-urile sunt foarte importante deoarece reprezinta imaginea companiei. Marile companii din IT au cheltuit foarte multi bani pentru aceste sigle. 

 

Apple

primul logo apple

Compania a fost infiintata pe data de 1 aprilie 1976 iar tot atunci a fost primul lor logo care arata destul de ciudat. Logo-ul a fost realizat de Ronald Wayne. un fondator de la Apple care a primit 10% din actiuni si 800 de dolari pentru acesta.

 

Microsoft

first microsoft logo

Compania a prins viata cu un an  mai devreme decat Apple, mai exact pe 4 aprilie 1975.  Logo-ul a fost realizat dupa stilul anilor 70(Disco).
IMB

first IBM logo

Initial  in 1888 compania purta numele de International Time Recording insa in anul. IMB si-a schimbat numele in International Business Machines in anul 1924. Acest logo a fost folosit de companie pana in anul 1947.

 

Motorola

first motorola logo

 

Totul a inceput in anul 1930 cand Galvin Manufacturing Corporation, o firma din Chicago a lanst popularul radio pentru masina numit atunci Motorola. Radioul a avut un succes atat de mare incat fondatorul, Paul Galvin a hotarat sa schimbe numele in Motorola Inc.

 

Canon

first canon logo

In anul 1934, doi inventatori japonezi au creat un aparat de fotografiat  ce purta numele de Kwanon, numit dupa zeita budista a milei. In logo a fost inclus si Kwanon care este inconjurata de flacari.  Inventatori au optat pentru numele Canon cand a venit vremea branduiri numelui.

Nokia

first nokia logo

Nokia  moderna s-a nascut in anul 1967 cand a avut loc o fuziune intre Finnish Rubber Works Nokia Wood Mill si Finnish Cable Works.  In cele din urma Nokia a renuntat la hartia, copacii si animalele deoparte pentru a intra revolutiona piata telefoanelor mobile.

Xerox

xerox-logo

Compania a luat viata in anul 1906 sub numele de Haloid Compani, un producator de hartie si echipamente fotografice. Dupa 20 de ani Chester Carlson, inventatorul electrofotografiei a incercat sa vada daca Xerox va investi in tehnologia sa. A investit iar in anul 1959 a aparut primul copiator din lume care se numea Haloid Xerox 914. Acesta a avut un succes foarte mare iar compania a renuntat la numele de Haloid.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.