SHARE

Multe persoane prefera, cel mai probabil, mai degraba desktopurile, decat unele laptopuri. Cu toate acestea, in ultimii ani, tehnologia a evoluat foarte mult in materie de laptopuri, acestea devenind din ce in ce mai performante si, de asemeni, bateria lor dureaza mai mult decat in trecut. Mai mult decat atat, vanzarea de laptopuri a crescut considerabil in ultimii ani, detronand-o pe cea de PC-uri desktop. In trecut, persoanele care cumparau laptopuri, alegeau, de fapt, confortul in locul performantei, dar, in ziua de astazi, acest lucru nu mai este necesar. Aceste laptopuri au devenit la fel sau mai performante decat un desktop.

Exista o mare varietate de laptopuri, acestea avand de la ecrane mici de 10 inci, pana la ecrane imense, de 19 inci. De obicei, cele cu ecran mic, sunt concepute pentru navigare web si nu pentru gaming. Cu toate acestea, unele dintre aceste laptopuri mai ieftine au o configuratie mai buna, pentru ca ele sa suporte rezolutia full HD. Aceste laptopuri mai sunt denumite „laptopuri office” si sunt concepute, mai ales, ca facand parte din categoria economica, adica au un pret mai redus. Cu toate acestea, cele concepute pentru gaming au un pret minim dublu fata de cele folosite, in principal, pentru navigare web, iar unele dintre ele dispun de functii inovative, de care beneficiaza doar acest tip de laptopuri.

De asemeni, diferenta de performanta dintre laptopuri, mai ales in materie de jocuri, este facuta de placa video. Pentru a putea juca un joc la detalii maxime, trebuie ca laptopul sa aiba o placa video dedicata si un share memory destul de mare, desigur, daca dispui de indeajuns de multa memorie RAM. Pentru a putea juca ultimele jocuri aparute la detalii maxime, sunt recomandate acele laptopuri care au un procesor minim i3, 4GB DDR3 si o placa video dedicata care are latimea de banda de minim 128 de biti. Pentru ca experienta, atunci cand joci ultima aparitie in materie de jocuri, sa fie una inedita, este recomandat ca ecranul acelor laptopuri sa fie HD. De asemeni, exista unele laptopuri care suporta tehnologia 3D, imaginile oferite de acestea fiind, intr-adevar, superbe. In mediul online se pot gasi laptopuri mult mai ieftine fata de magazinele fizice, unele dintre ele putand oferi, de asemeni, transportul gratuit, depinzand de totalul comenzii care este efectuata.

Mai mult decat atat, au aparut asa numitele laptopuri hibrid, acestea fiind fie un laptop, fie o tableta. Acestea reprezinta o evolutie mare din punct de vedere al tehnologiei, deoarece marea majoritate a acestor laptopuri sunt dotate cu componente de ultima generatie, pretul lor fiind, totusi, putin mai mare fata de cel al unuia obisnuit. De asemeni, este bine de stiut ca unele laptopuri, au o viata a bateriei de 4 sau chiar de 5 ore, acest lucru fiind, intr-adevar, un lucru inovativ, deoarece, pana acum cativa ani, durata unei baterii nu depasea 1,2 ore. Asadar, in ziua de astazizi, aceste laptopuri cresc in popularitate si in incredere, ele gasindu-se tot mai des in casele oamenilor. Daca, in trecut, ele nu ofereau foarte multa performanta, acum ele sunt tot mai cautate, deoarece pot fi folosite chiar si atunci cand o persoana pleaca intr-o vacanta sau intr-un alt tip de calatorie.

1 COMMENT

  1. Singurul, da singurul motiv pentru care am ales un laptop a fost pentru simplul fapt ca trebuia sa il port cu mine.
    In rest as opta oricand pentru un destop.
    Ar mai fi si faptul ca poate fi tinut in brate,pe picioare, in pat(asta daca ai un cooler), altceva nu ma atrage sa fiu sincer.
    Nu ma atrage performantele reduse si faptul ca piesele sunt schimbate cu greu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.