SHARE

Desktop-urile au inceput sa piarda teren in fata smartphone-urilor si tabletelor. Sa fie oare sfarsitul calculatoarelor obisnuite?

 

Unul din cei mai mari producatiori de pc-uri din lume, si anume Dell are un profit in scadere cu 80%.Dell a fost infiintata in 1984 de Michael Dell, fiind cotat ca una din cele mai inovatoare companii din lume. Acum se pare ca pierde foarte mult teren in fata tehnologiilor mobile, precum smartphone-uri si tablete.

Compania a inregistrat venituri foarte mici in ultimul an, iar vanzarile calculatoarelor nu par sa creasca.

Nu doar Dell are probleme ci si alte marii companii precum HP, Acer si Asus. La Acer vanzarile au scazut cu 31%, la HP cu 24%, la Dell cu 11% iar la Asus cu 19%. Lenovo fiind singura care se mentine pe linia de plutire.

Chiar daca nu va vine sa credeti si Apple inregistreaza o scadere de 7,5 %.

4 COMMENTS

  1. In ultimul timp se pune foarte mult accent pe portabilitate, este adevarat ca pc-urile au o putere mai mare decat laptopurile si aici ma refer la raport performanta-pret, dar laptopurile le ajung din urma, este ceva inevitabil, pc-urile trebuie sa dispara candva.

  2. Prefer ambele inclusiv observ ca folosesc si tableta destul de mult…Insa dupa cum evolueaza lumea, device-urile mobile sunt clar in topul preferintelor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.