Domeniu .co.nz pentru noul MegaUpload

Kim Dotcom, fondatorul Megaupload a spus ca noul domeniul pentru proiectul sau “MEGA” va fi .co.nz. (Noua Zeelanda).

La data de 1 noiembrie 2012, Kim a dezvaluit URL-ul pentru noua lui aventura. Noul Megaupload va folosi numele de domeniu Gabon, Me.ga, insa dupa scurt timp au aparut si problemele.

Domeniul Me.ga este evident extrem de memorabil, si faptul ca va functiona in afara Statelor Unite a fost, de asemenea un mare bonus. Insa lucrurile au inceput rapid sa mearga prost. Guvernul din Gabon a suspendat imediat site-ul, sustinand ca nu doresc ca tara lor sa devina “o platforma pentru comiterea de acte ce incalca drepturile de autor”.

Insa se pare ca Dotcom a trecut peste si deja a gasit un alt domeniu prin care sa isi continue “aventura”. Mega se va baza pe un domeniu controlat de o tara care nu numai ca o iubeste ci acuma o considera “acasa”. In data de 20 ianuarie 2013, Mega va fi lansat pe Mega.co.nz.

Fondatorul Megaupload sustine ca a ales Noua Zeelanda deoarece are incredere deplina in sistemul juridic din aceasta tara.

“Sistemul juridic din Noua Zeelanda este drept”. Judecatorii sunt independenti si nu sunt influentati de politicieni, a declarat Dotcom pentru TorrentFreak.

Noul Megaupload va functiona complet legal, iar serviciul va fi protejat de legile din Noua Zeelanda, iar “grupurile de interese” nu vor putea face nimic, a mai adaugat Kim

 

 

One Response to “Domeniu .co.nz pentru noul MegaUpload”

  1. Paul

    Nov 13. 2012

    Eu unul apreciez genul asta de oameni, care odata ce sunt inchisi continua sa dezvolte proiecte noi.
    E bine ca macar urmatorul MEGA va rula legal..

    Reply to this comment

Leave a Reply

*