Facebook dat in judecata pentru butonul “like”

Facebook a fost dat in judecata de o companie care actioneaza in numele unui programator olandez mort , numit Joannes Jozef Everardus van Der Meer.

Rembrandt Social Media sustine ca succesul Facebook este bazat in mare parte pe utilizarea mai multor patente brevetate de domnul Van Der Mee, fara permisiune.

Acum compania Rembrandt detine patentele brevetate de domnul Van der Meer care au fost utilizate pentru a construi o retea sociala pentru tineri numita SurfBook.

Surfbook a fost un jurnal social media care permitea utilizatorilor sa faca schimb de informatii cu familia si prietenii, precum neplacut-facebook-data-in-judecata-pentru-folosirea-ilegala-a-butonului-like_size9si sa aprobe anumite afirmatii cu ajutorului butonului “like”, potrivit unor documente prezentate de avocatii Rembrandt in fata tribunalului.

Van der Meer a murit in 2004,exact in acelasi an in care a fost creeata si reteaua de socializare Facebook.

Cei de la Facebook nu au vrut sa comenteze acuzele aduse sau de procesul intentat de Rembrandt Social Media, deschis intr-un tribunal din Virginia.

“Noi credem ca brevetele Rembrandt reprezinta un fundament foarte important in social media , asa cum o stim, si ne asteptam ca un judecator sa ajunga la acceasi concluzie bazata desigur pe dovezi” a spus avocatul Tom Melsheimer care reprezinta compania Rembrandt

 

Sursa : BBC.

One Response to “Facebook dat in judecata pentru butonul “like””

  1. daniel

    Feb 13. 2013

    Habar nu aveam de asa ceva, oricum nu cred ca o sa castige nimic daca se judeca.

    Reply to this comment

Leave a Reply

*