SHARE

Un utilizator japonez a dat in judecata motorul de cautare dupa ce la o cautare pe google a propriului nume, au fost gasite automat rezultate despre mai multe crime.

El a cerut Companiei Google sa stearga rezultatele ofensatoare si sa ii plateasca despagubiri pentru neplacerile cauzate. Utilizatorul sustine ca acesta este motivul pentru care a fost dat afara de la munca acum cativa ani, iar apoi a avut dificultati in a-si gasi un alt loc de munca. La inceputul lui 2012, un tribunal din Tokio a dat o sentinta prin care le cerea celor de la Google sa opreasca afisarea acelor rezultate.Google a raspuns negativ si a spus ca nu se afla sub jurisdictia justitiei japoneze, sustinand ca rezultatele nu au afectat imaginea utilizatorului, deoarece aceastea au fost generate automat. Japonezul a revenit la aceasi instanta pentru a cere despagubiri pentru calomnie.

Au mai fost cazuri similare cu acesta in mai multe tari precum Italia,Franta,Marea Britanie.
Un tribunal din Milano a decis împotriva motorul de cautare anul trecut, dupa ce un barbat italian a dat in judecata compania Google deoarece motorul de cautare afisa dupa numele acestuia cuvinte precum “truffatore” (escroc) şi truffa (frauda).
Un caz similar a fost si in anul 2010 unde un utilizator din Paris a gasit pe acelasi motor de cautare dupa propriul nume termeni precum rapist” (violator) si “satanist”.
Un utilizator din Marea Britanie pe nume Max Mosley a solicitat companiei Google sa elimine o stire despre sex ce aparea dupa nume sau la cautarea pe motorul de cautare.

Google a oprit rezultatele automate ce au continut violenta, pornografie, si cautari care ar putea duce la incalcarea dreptului de autor scrie cotodianul The Daily Mail.

\

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.