SHARE

Interviu cu viitorii tai angajatori: EXPERT ONE RESEARCH

In prezent, compania EXPERT ONE RESEARCH, in parteneriat cu Inspire, isi deschide portile pentru tinerii pasionati de dezvoltarea aplicatiilor software care doresc sa creasca intr-o companie de succes. Sunt cautati studenti sau absolventi dornici sa se afirme ca: Java Script Developer, Java Developer, Tester, Programator.net.

Inscrie-te la evenimentul care va avea loc pe data de 25 Iunie, la sediul companiei din Bucuresti, de la ora 10:45 (linkul de inscriere aici: AICI) si afla intre timp cate cea despre viitorii tai colegi, din interviul de mai jos:

EXPERT ONE RESEARCH este o companie de succes pe piata solutiilor software in Romania, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu. Povestiti-ne un pic despre valorile care conduc aceasta companie si despre rezultatele pe care le-ati avut pana acum in industria nationala?

Valorile ce ghideaza compania EXPERT ONE RESEARCH sunt Dedicare, Competenta si Profesionalism. In cei peste 10 ani de experienta in domeniul IT, compania a sustinut numeroase firme si institutii publice si private sa-si mentina standardele de calitate, reputatia si pozitia pe piata, prin implementarea unor solutii software performante de management al documentelor, arhivare electronica si workflow.

Tot aceste valori au propulsat compania in topul firmelor dedicate solutiilor software de arhivare si management documente si au ajutat la formarea unui personal competent, responsabil si orientat spre performanta. Munca noastra se bazeza pe abordarea informatiei ca instrument strategic, garantand astfel succesul in afaceri atat noua, cat si clientilor nostri.

In momentul de fata sunteti in cautarea de noi talente, motivate sa se alature echipei si sa creasca acest business intr-un lider pe piata. Spuneti-ne ce inseamna pentru un tanar profesionist sa isi inceapa cariera la EXPERT ONE RESEARCH si descrieti-ne oportunitatile de dezvoltare pe care acestia le pot intrevedea?

Cautam tineri care vor sa faca parte dintr-un colectiv unit si care isi doresc in permanenta sa creasca si sa-si dezvolte abilitatile profesionale si interpersonale spre a crea ceva nou si inovativ. Fiecare membru al echipei este unic, valoros in felul lui si ne propunem ca membrilor proaspat veniti sa le impartasim din experienta noastra, oferindu-le astfel posibilitatea de a-si dezvolta abilitatile in directia in care doresc sa progreseze.

Media de varsta in companie este de 25 – 35 de ani, prin urmare tinerii care se vor alatura EXPERT ONE RESEARCH vor gasi climatul optim si sfaturile necesare de la mentori si persoane apropiate de varsta lor.

Mai departe, tinerii se pot orienta catre departamentele noastre tehnice specializate, in functie de aptitudinile, performantele pe care le ating si dorintele acestora. Astfel, ei isi pot gasi locul in departamentul de dezvoltare software sau departamentul de solutii.

Cele mai bune modele de business se bazeaza pe multa munca dar si pe activitati de recreere cu echipa. Va propunem o incursiune in viata EXPERT ONE RESEARCH „dupa programul de munca”. Povestiti-ne o despre cea mai recenta experienta de teambuilding cu echipa.

Consideram ca o echipa bine „unsa” trebuie sa participe si la activitati in afara programului de lucru si ne-am propus sa initiem proiecte care sa ajute la destinderea atmosferei de la birou. In urma colaborarii dintre departamentele de Marketing si HR, am organizat nenumarate evenimente care au antrenat intreaga firma. Printre teambuilding-urile cele mai inedite si distractive s-a numarat cel petrecut la un adventure parc. Acolo colegii au trait o experienta intocmai ca cea din armata, formand echipe care s-au luptat una cu alta la paintball, au tras cu arcul sau au participat la treasure hunt. Atmosfera militareasca s-a disipat odata cu relaxarea la piscina sau la spa. Seara au fost prezentati noii colegi care s-au alaturat echipei EXPERT ONE RESEARCH, dupa care a urmat distractia de la focul de tabara. O seara minunata petrecuta alaturi de prieteni si colegi la un pahar de vorba.

Ce trebuie sa faca un tanar daca ii place echipa voastra si vrea sa se alature? Cu alte cuvinte, ce calitati apreciati cel mai mult la un candidat?

Ceea ce cautam de la un candidat junior este creativitatea, dorinta de afirmare, inclinatia spre invatare continua si implicarea activa in toate activitatile companiei, iar gandirea pozitiva reprezinta un atu.

Tinerii vor participa la discutii cu cei din departamentele implicate. Mai intai, vor discuta cu persoanele de la Departamentul HR pentru a-i putea cunoaste mai bine si pentru testari preliminare. Apoi, urmeaza discutiile si testele specializate alaturi de colegii nostri din Departamentul Tehnic pentru a afla despre competentele practice pe care trebuie sa le detina pentru a se alatura echipei noastre.

Din experienta voastra, care sunt cele mai des intalnite greseli pe care le fac candidatii la interviu? Si cum pot acestea sa fie evitate?

Nu consideram ca exista greseli predefinite in comportamentul tinerilor candidati. Putem vorbi doar de abilitati scazute de exprimare logica a unor experiente personale sau de lipsa exercitiului de argumentare in sustinerea unor puncte de vedere.

Tot ce putem recomanda participantilor este sa-si fixeze bine scopul pe care isi doresc sa-l atinga pe plan profesional si sa-l urmeze. Vrem sa vedem dorinta reala a candidatului de a profesa in acest domeniu. In acel moment suntem siguri ca tinerii ne vor transmite pasiunea si ambitia pe care o au pentru a reusi alaturi de noi.

Ce sfat impartasiti cu cei care doresc sa isi dezvolte o cariera in industria IT?

„Creativitatea”si „inovatia” sunt cuvintele din prim plan in aceasta industrie, avand in vedere ca totul evolueaza intr-un ritm accelerat, iar cerintele si standardele cresc in mod constant. Pe langa acestea este nevoie de dedicare, competenta si profesionalism, de o minte deschisa si de dorinta de a da viata unei idei alaturi de echipa din care faci parte.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.