SHARE

Apple a lansat marti seara iPhone 5s, primul smartphone ce dispune de un cip de 64 de biti. Poze, pret si specificatii.

iPhone 5S a fost lansat la un eveniment ce a avut loc la sediul companiei din Califorina. In aceasi zi, Apple a mai lansat si iPhone 5C, varianta low cost, ce are o carcasa din plastic.

Smartphone-ul seamana la design foarte mult cu iPhone 5. dar vine in 3 culori, si anume auriu, gri si argintiu. Cel mai impresionant lucru la acest gadget este procesorul A7 care este pe 64 de biti, fiind mult mai rapid.  Toate aplicatiile  au fost modificate pentru a se plia cat mai bine pe noua “arhitectura”.

Cei de la Apple sustin ca procesorul este de 40 de ori mai rapid, iar procesorul grafic vine si el cu o imbunatatire  a performantei cu pana la 56 de ori. Mai mult, compania le-a aratat ziaristilor cat de bine se descurca Iphone 5S cu Infinity Blade III. Mai mult, iPhone 5S vine si cu coprocesor de miscare, M7, ce masoara datele de la accelerometru, giroscop si busola.

pret iphone 5s

Cand a fost lansat smartphone-ul, s-a pus foarte mult accent si pe camera foto ce dispune de 8 megapixeli, dar senzorul pe care il are este cu 15% mai mare. Are o diafragma de F/2.2 si blit dual Led.

Cat despre soft, si el se pare ca a fost imbunatatit.Acum se pot face 10 cadre pe secunda, iar ulterior poti alege care imagine e cea mai buna, poti face si fotografii panoramice de pana la 28 megapixeli. Camera este capabila sa filmeze de 720  la 120  de cadre pe secunda. La prezentare Apple a aratat cateva fotografii care sunt absolut spectaculoase. Daca asa face poze si iPhone 5S atunci putem spune ca este probabil cea mai buna camera ce se afla pe un smartphone in momentul de fata.

 specificatii iphone 5s

Cei care adora designul, compania le-a pregatit o surpriza si anume senzorul de amprenta, care te identifica si iti deblocheaza telefonul. Cu acest buton vei putea cumpara aplicatii, muzica si filme de pe iTunes si App Store. In memoria telefonului poti salva mai multe amprente, astfel mai mule persoane pot folosi telefonul.Mai mult Apple spune ca amprenta este criptata si stocata local in cipul A7 din telefon, astfel incat ele sunt tinute in cloud, adica nu vor comunica cu aplicatiile.

Cat despre baterie, compania sustine ca tine pana la 250 de ore in standby,pana la 10 ore de browsing intr-0 retea 4G si pana la 10 ore in conversatii 3G.

 

iPhone 5S va putea fi achizitionat incepant cu data de 20 septembrie doar in cateva tari. In Statele Unite ale Americi varianta de 16 Gb costa 199 de dolari.. Modelul de 32Gb va avea un pret de 299 de dolari, iar versiunea de 64 de Gb va costa 399 de dolari. Aceste preturi sunt valabile doar cu un contract pe 2 ani.

In Romania iPhone 5S va fi disponibil in luna decembrie 2013.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.