SHARE

iphone 6sCompania Apple a lansat iPhone 6s si 6s Plus.

Foarte multe lucruri nu sunt de spus de noile telefoane de la Apple. Cam tot ce s-a zvonit s-a adeverit.  Cele doua modele si-au pastrat dimensiunea ecranului si rezolutia, dar a imbunatati camerele foto. Acestea au camere de 12 megapixeli si pot filma 4k, iar camerele frontale au 5 megapixeli.  Interesant este faptul ca, ecranul poate fi folosit ca blit, atunci cand nu este destul de multa lumina. Display-ul se lumineaza de 3 ori mai mult decat limita maxima, doar pentru a iti face un selfie.

 

Cat despre problemele care au fost cu carcasele la modele  6 si 6 Plus ar cam trebuii sa dispara deoarece cele doua terminale au carcase din aluminiu seria 700. Adica problema cu indoitu in buzunar ar trebuii sa dispara.  Un upgrade s-a facut si la senzorul de amprenta, acesta trecand si el la generatia a doua. O surpriza destul de placuta este faptul ca au introdus tehnologia Force Touch, numita de cei de la Apple 3D Touch. Ce face aceasta? Pai, cu ajutorul ei puteti accesa aplicatii si diferite functii doar apasand pe ecran cu o anumita putere. Adica daca apasati usor accesati o functie, daca apasati un pic mai tare accesati alta functie. Dupa cate am vazut in filmulete pare destul de utila.

Apple a facut upgrade-uri si pe partea de procesare. iPhone 6s si 6s Plus vin cu un procesor A9X, fiind cu 50% mai rapid decat modelul anterior. Nu doar la procesor s-a facut un upgrade, ci si la chip-ul video. Are o memorie RAM de 2GB si  vinde in variante de 16/32/64/128 GB ca spatiu de stocare.  S-a anuntat o noua culoare, si anume Rose. iar pretul unui iPhone 6s in Romania incep de la  3.599,9 lei iar iPhone 6s Plus pornesc de la 3.999.9 lei. Acestea pot fi precomandate si in Romania.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.