SHARE

Iranul taie cetatenilor accesul la Google de frica unor atacuri informatice din partea Israelului, autoritatiile sunt pregatite sa taie accesul la internet fiecarui cetatean.

Reteaua de televiziune iraniana a anuntat ca Google si serviciul Gmail vor fi blocate “in termen de cateva ore” insa interdictia va ramana in vigoare pana la o noua notificare.

Ministru adjunct al comunicatiilor si tehnologiei a anuntat ca are de gand sa puna toti cetateni intr-o “retea proprie a statului”. Aceasta “retea” va fi controlata de serviciile speciale.
In trecut Iranul a blocat site-uri care erau impotriva guvernului, acum va taia pur si simplu internetul.

Ali Hakim-Javadi ministrul adjunct al comunicatiilor si tehnologiei spune ca aceasta operatiune este in curs de desfasurare. “În ultimele zile, toate agențiile guvernamentale și birouri … au fost conectate la rețeaua națională de informații.”

Cei de la IB Times au anuntat ca Iranul doreste sa realizeze un Internet National in 5 luni. Toti utilizatori de pe teritoriul Iranului nu vor avea acces la www, mail sau la retelele de socializare.
Acest “proiect” va fi incepe in luna Mai 2013, atunci Google si Yahoo vor fi blocare si apoi inlocuite cu Iran Mail si Iran Search Engines.

Sursa : Gizmodo.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.