SHARE

Japonia a inceput sa ia masuri drastice impotriva pirateriei.

Japonia a introdus noi legii impotriva descarcarii ilegale. Acest “regim” este unul din cele mai drastice din lume. In majoritatea tarilor , utilizatori sunt sanctionati doar atunci cand incalca drepturile de autor, insa noua lege data de guvernul Japonez inseamna ca descarcarea oricarui material neautorizat poate duce la pedeapsa cu inchisoare.

Industria muzicala din Japonia este intr-un declin total. Descarcarile ilegale s-au triplat in ultimul an, iar “piata” de muzica sa redus cu 16% fata de anul trecut.

Guvernul Japonez a aprobat un amendament pentru Legea Drepturilor de autor si anume ca cei care vor descarca muzica neautorizata vor risca pedepse foarte aspre.

Potrivit legi, in Japonia “Uploaderii” cei care “distribuie” fisierele ilegale vor fi pedepsiti cu pana la 10 ani de inchisoare si vor fi amendati cu pana la 10 milioane de yeni.

Noua lege spune ca orice descarcare cu buna stiinta incalca drepturile de autor si duce la o pedeapsa cu inchisoare de pana la doi ani si cu o amenta de 2 milioane de yeni. Aceasta lege a intrat in vigoare de pe 1 octombrie 2012.

Guvernul Japonez a precizat ca au dezvoltat un sistem care va fi capabil sa detecteze automat incarcarea neautorizata, inainte ca muzica sa fie raspandita pe internet.
Pentru a face acest lucru ar insemna sa “spioneze” conexiunile utilizatorilor de internet. Acest lucru se poate realiza foarte usor cu ajutorul furnizorilor de internet.

 

Sursa : Torrentfreak.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.