SHARE

Termenul de phablet este unul uzual in lumea IT, el reprezinta un telefon mult mai mare ca dimensiuni, cu trasaturile asemanatoare cu ale unei tablete, dar totusi un telefon. Noul Nokia Lumia 1520, cunoscut si sub denumirea de Lumia Bandit este primul device de acest gen, care iese pe poarta finlandezilor cu sistemul de operare Windows 8.

Intr-o noua era a telefoanelor mobile, dominata de smarthphone-uri, Nokia reuseste treptat sa recupereze teren si sa se alinieze la nivelul Samsung, LG, HTC sau altor companii care sunt capabile sa produca deviceuri competitive, pentru anul 2013. Noul Nokia Lumia 1520 are un ecran de 6 inch, multa mai mare decat un Nokia Lumia 1020, care are doar 4,5 inch. Aceasta este cel mai nou produs high-end al celor de la Nokia, care a fost lansat in aceasta toamna, in cadrul evenimentului Nokia World 2013, care a avut loc in Abu Dhabi, pe 22 octombrie.

nokia-lumia-1520

Nokia Lumia 1520 este creat pe baza unui chipset Qualcomm care are un procesor cu patru nuclee si este sustinut de 2GB RAM si 32 GB stocare. Sistemul de operare al noului gadget este Microsoft Windows Phone 8. Cea mai tare chestie pe care o aduce noul Lumia este camera foto cu rezolutie de 20 MP, optica fiind Carl Zeiss.

Ecranul este construit cu tehnologie Corning Gorilla Glass 2 iar carcasa este fabricata dintr-un plastic placut la atingere si nu e foarte voluminoasa in comparatie cu mai micul Lumia 1020, in ciuda faptului ca interiorul sau ascunde o performanta camera foto cu tehologia PureView. PureView Pro este cea mai noua si remarcabila tehnologie cu care Nokia a reusit sa trezeasca mici semne de admiratie in acest an. Prin intermediul acestei tehnologii Nokia incearca sa aduca partea de foto si video a camerelor telefoanelor sale la un alt nivel, apropiat de cel al aparatelor foto profesionale.

Pretul cu care Lumia 1520 a intrat pe piata americana se situeaza in jurul a ~700$ fara obligativitatea unui abonament. N-a fost inca anuntata data la care va fi disponibil si in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.