SHARE

Inventatorul Laptopului pe nume BILL MOGGRIDGE a murit pe 8 septembrie la varsta de 69 de ani.

William Moggridge sa nascut in 1943 in Londra. Mama lui a fost artista iar tatal un functionar public.
A studiat designul la Colegiul de Arta si Design St Martins din Londra si a fost fondatorul companiei Moggridge si asociatii in anul 1969. A deschis o noua firma de design denumita ID Two in Palo Alto, California, in 1979.

In 1965 sa mutat in New York, cel mai important oras din America si a reusit sa se impuna ca designer, obtinand primul sau job la American Sterilizer Co. Dupa 4 ani, el sa intors in Londra pentru studii, unde a urmat tipografia si comunicatiile.
In anul 1979 avea sa se reintoarca in America, unde si-a deschis firma ID Two, in Palo Alto, California, unde la avut ca prim client pe GRiD Systems.

grid compress primul laptop

GRiD Systems ia propus lui William sa proiecteze un nou tip de calculator care sa incapa intr-o servieta
Solutia ingenioasa a lui Moggridge a fost un “caz clapeta”. Are aproximativ 15 inci, pe partea de sus se afla un ecran luminos care se plia pe partea de jos, unde se afla tastatura.
Asa a luat viata primul laptop numit “Grid Compass”.
Grid Compass a fost pus la vanzare la un pret foarte mare, aproximativ 8.000 de dolari. Laptopul a fost folosit la bordul navei spatiale Discovery in 1985.
Grid Compass a fost primul laptop creat vreodata si era dotat cu un ecran plat ce avea o rezolutie de 320×240 pixeli, o memorie de 340kb, un modem de 1,200 bit/s si o tastarura.

 

Din pacate acest “geniu” al tehnologie a murit de cancer la varsta de 69 de ani.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.