Nokia confirma : Symbian a “murit”

a disparut symbianCompania finlandeza a confirmat oficial ca modelul 808 PureView, lansat anul trecut a fost ultimul telefon care foloseste sistemul de operare symbian, deci oficial symbian a “murit”.

Nokia 808 PureView, un dispozitiv care prezintă capacitatile noastre de imagistica și care a venit pe piață la jumătatea symbian a muritanului 2012, a fost ultimul telefon cu Symbian de la Nokia.”

Sistemul de operare Symbian este probabil depasit de vremuri, si este un concuret prea slab pentru iOS, Android si Windows Phone, iar din aceasta cauza cei de la Nokia s-au gandit sa renunte definitiv la el.

Un alt motiv pentru care Nokia a renuntat la sistemul de operare Symbian este scaderea drastica a cererii (67%) pe una din cele mai mari piete din lume.

Probabil ca stiti deja, da, este vorba de China, unde utilizatorii au inceput sa renunte la Symbian in favoarea smartphone-urilor Android si celor de la Apple.

Insa sa nu uitam ca Symbian a fost cel mai folosit sistem de operare  pentru smartphone-uri pana in anul 2011,cand a fost depasit de Android.

Sistemul de operare Symbian a aparut in 1998, cand mai multe companii precum Nokia, Ericsson, Motorola si Psion  au lucrat impreuna pentru a creea o platforma care va fi folosita pe toate dispozitivele  a celor patru marii companii.

Intre timp, Apple a produs  primul iPhone, Google a creeat Android, iar Nokia a inceput sa “o ia la vale”.

Sursa : techcrunch.com

2 Responses to “Nokia confirma : Symbian a “murit””

 1. bica

  Jan 25. 2013

  Sistemul de operare Symbian a aparut mai tarziu fata de Android si se pare ca va disparea mai devreme.

  Reply to this comment
 2. Cosmin

  Jan 26. 2013

  Android Rullz !!

  Reply to this comment

Leave a Reply

*