SHARE

Nokia Lumia 920 a fost lansat pe 6 septembrie si se pare ca a fost un succes.

Inca din luna septembrie a anului trecut Nokia ,a incantat iubitorii de telefoane mobile cu primul sau terminal bazat pe platforma Windows Phone 8, Lumina 920. Preconizat inca din stadiul de proiectare a fi varful de gama al familiei Lumina, acest smartphone a beneficiat de o platforma Qualcomm Snapdragon S4 Plus, deosebit de performanta. Ecranul de 4,5″ si rezolutie de 1280 x 768 pixeli a fost mult imbunatatit, purtand numele de PureMotion HD+. Astfel cu o putere de procesare net superioara produselor cu care eram obisnuiti, cu performante video deosebite, nu este de mirare ca Nokia s-a plasat pe locul doi in clasamentul celor mai buni producatori de telefoane mobile.

Chiar daca a pierdut suprematia in domeniul vanzarilor, in favoarea celor de la Samsung, onorabilul loc doi, pe o piata in scadere, onoreaza producatorul cu sediul central in Finlanda. Nivel ridicat de luminozitate si o rata de refresh care depaseste toate produsele rivale ar fi trebuit sa duca la rezultate mai bune la capitolul vanzari, insa agresivitatea coreenilor in domeniul reclamei a fost decisiva in lupta pentru suprematia pe piata.

Un alt atu al telefonului Lumina 920 este vizibilitatea in lumina puternica, acesta fiind si aici unul dintre putinii producatori care a gasit o solutie viabila, care sa-l scape pe utilizator de inconvenientul principal al utilizatorilor de telefoane mobile, vizibilitatea in conditii nefavorabile.

Utilizarea tehnologiei “Super Sensitive Touch” pentru operarea pe suprafata capacitava a ecranului a reprezentat un alt avantaj, ce a venit in sprijinul celor ce au optat la achizitionarea celui mai nou smartphnone Nokia. Iar daca luam in calcul si inceputul anului curent, se poate preconiza o crestere a vanzarilor, increderea in produsele de calitate ale finlandezilor fiind din ce in ce mai mare.

Nu este de mirare ca stocurile se epuizeaza intr-un ritm la care nici unul din vanzatorii de telefoane mobile nu s-au asteptat. nokia-lumia-920-wireless-charging-jpgDeja tot ceea ce provine de la Nokia si utilizeaza termenul PureView este echivalentul pentru terminalele Nokia cu performante foto imbunatatite, deci cei ce si-au dorit de la telefonul lor o calitate exceptionala pentru fotografii, au acum siguranta ca le vor primi de la aceste terminale.

Si in domeniul conectivitati ,Lumina 920 nu ramane in urma competitorilor sai, astfel el este dotat cu standardul Qi al Wireless Power Consortium, care-i confera posibilitatea de a se conecta cu adaptoarele lansate pana acum.

Pentru cei ce vor un terminal cu dimensiuni mai modeste, dar cu performante similare, Nokia a pus la dispozitie Lumia 820, bazat pe aceeasi platforma hardware de inalta performanta Qualcomm MSM8960. Diagonala ecranului sau este de 4,3″ si foloseste un panou AMOLED, cu rezolutia de 800×480 pixeli. Cei 8 GB de memorie pot fi completati cu ajutorul unui slot MicroSDHC. Preturi pentru acest terminal gasiti la www.oktal.ro.

Pentru cei ce cred ca aceste doua noi produse, nu sunt pe placul lor, mai pot alege intre cele doua variante mai cunoscute publicului din Romania, Nokia Lumia 900 si Nokia Lumia 800. Acesta din urma spre exemplu, va ofera o camera de 8 megapixeli, cu tehnologie optica de la Carl Zeiss, blit cu LED dublu si capacitate video HD. Suficient pentru un utilizator obisnuit, care nu tine neaparat sa fie in topul fotografilor amatori.

Va reveni Nokia pe primul loc in clasamentul vanzarilor de telefoane mobile? Voi ce credeti?

 

3.-Nokia-Lumia-920-Image-Courtesy-PC-World

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.