SHARE

Laptop-urile au apărut atunci când companiile IT au înțeles că va fi nevoie de calculatoare portabile. Astfel, în 1982 apărea pe piață GRID Compass 1100 și de atunci până astăzi piața laptop-urilor a înregistrat o sumă impresionantă de modele cu configurații și specificații tehnice dintre cele mai deosebite.

În 2012 asistăm la reînnoire a segmentului de laptop-uri, moment în care apar laptop-uri ultra performante și la prețuri extrem de ridicate pentru o persoană cu posibilități financiare modeste. În cazul acesta, acești oameni îți îndreaptă atenția spre laptop-uri second hand, o urmare firească dacă e să ne gândim la îmbinarea perfectă dintre nevoile lor și performanța acestor device-uri puțin mai vechi.

Dincolo de preț, care este factorul principal în determinarea unei hotărâri privind achiziționarea sau nu a unui laptop, trebuie să ne gândim și pentru ce avem nevoie de el. Dacă lucrăm în domeniul construcțiilor sau arhitecturii și avem nevoie de programe speciale ce ocupă mult spațiu, ne vom orienta bineînțeles spre un laptop ultra performant. Dacă însă ne cumpărăm un asemenea device numai pentru filme, muzică și internet, putem alege foarte bine un laptop second hand.

Chiar dacă un laptop second hand are o carcasă mai uzată și o viteză de reacție mai mică, totuși specificațiile tehnice îi asigură o funcționare conformă cu scopurile noastre. Nu puțini sunt cei care au economisit foarte mulți bani păstrându-și laptopul mai vechi și adăugând doar componente pentru a mări puterea de rulare.

Chiar dacă marile companii IT lansează periodic noi și noi modele de laptop-uri, piața de laptopuri second hand continuă să se dezvolte și să ofere soluții tuturor categoriile de persoane. Recondiționate și bine păstrate, ele se găsesc mai ales pe internet unde în multe cazuri vânzătorii asigură și transportul gratuit până la domiciliul clientului.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.