SHARE

Cele doua mari companii a pus in sfarsit punct mai multor procese privind patentele.

Sambata seara, compania Apple si HTC, producatorul taiwanez de smartphone-uril au anuntat ca au fost de acord sa incheie o intelegere amicala privind patentele si un acord brevetat la nivel mondial pe zece ani, care include patentele actuale dar si cele care vor urma.

“Suntem bucurosi ca am ajuns la o înțelegere cu HTC“, a declarat Tim Cook, CEO la Apple.

Cele doua companii au refuzat sa dea detalii despre “termenii” financiari ai acestei intelegeri, insa se crede ca HTC plateste Apple pentru acest acord. Htc nu se asteapta ca aceasta intelegere sa aiba “un impact negativ asupra stabilitatii financiare ale companiei”, declara Sally Julien, un purtator de cuvand al HTC.

Acesta este prima intelegere intre Apple si un producator de smartphone-uri care foloseste Android, un sistem de operare care a acaparat imediat piata smartphone-urilor, amenintand astfel pozitia Apple.

Apple si HTC au facut pace

Compania HTC a fost data in judecata in anul 2010 de catre Apple, fiind acuzata ca incalca mai multe patente. Acest proces a fost primul atact lansat de compania Apple, impotriva unui producator de smartphone-uri ce utilizeaza sistemuld e operare Android.

Dupa acest prim proces impotriva companiei HTC, acest razboi impotriva patentelor a continuat, urmatoarele victime fiind Samsung si Motorola.

Apple a castigat in luna august un proces cu Samsung care a dus la compensatii de 1 miliard de dolari.

SURSA : GSMArena

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.