SHARE

Panasonic este aproape de faliment, ajungand la cel mai mic nivel din ultimii 35 de ani .

Se pare ca celor de la Panasonic nu prea le merge treaba in ultima perioada. Actiunile au scazut drastic ajungand la cel mai mic nivel din 1975

Actiunile Panasonic s-au depreciat la Tokyo cu 5,6 % la 388 yeni, cel mai redus nivel fiind in februarie 1975. Si in New York actiuniile companiei sunt tot in coborare cu 4,4% , la 5 dolari, altfel spus valoarea de piata a companiei Panasonic a ajuns la 11,6 miliarde de dolari.

Se pare ca actiunile producatorului de electronice au scazut in acest an la Tokyo cu 41%

Compania Panasonic a fost infiintata  de Konosuke Matsushita pe 7  martie  1918 sub numele de “Matsushita Electric Housewares Manufacturing”.

Compania a avut un succes foarte mare de-a lungul timpului, insa acum par sa aiba ceva probleme. Compania a anuntat la sfarsitul lunii octombrie  estimari ce indica o pierdere de 9,5 miliarde de dolari. In luna mai Panasonic anunta ca pana la sfarsitul anului fiscal ce se va incheia in luna martie, va avea un profit de 625 de milioane de dolari.

Vestile rele continua sa curga pentru cei de la Panasonic , Standard & Poor’s retrogradand ratingul de la “A-” la “BBB”, motivul fiind pierderile uriase cu, care se confrunta si deteriorarea condiţiilor de pe piaţa electronicelor de consum.

 

Personal Panasonic mi se pare o companie cu o istorie destul de importanta in spate si ar fi pacat sa dea falimet.

Tu ce parere ai?

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.