SHARE

Mark Zuckerberg, CEO Facebook a fondat un parteneriat cu mai multe companii de tehnologie pentru a extinde accesul la internet pentru populatia care in acest moment nu are acoperire ,aceasta fiind estimata la  aproximativ 5 miliarde de oameni.

Grupul este format din urmatoarele companii: Samsung Electronic co, Nokia Ovj si Qualcomm Inc si poarta numele de Internet.org. Mark Zuckerberg a declarat ieri ca aproximativ o treime din populatia lumii, adica 2,7 miliarde de oamenii se bucura de internet, iar acest grup ii va ajuta pe cei mai putin norocosi care nu isi pot permite acest “lux”.

“Tot ceea ce Facebook a facut a fost pentru a le putea oferii tuturor oamenilor puterea de a se conecta la internet” a declarat Zuckerberg. “Exista bariere uriase in tarile in curs de dezvoltare, in ceea ce priveste conectarea si aderarea la economia cunoasterii. Grupul Internet.org aduce impreuna un parteneriat global, ce va lucra pentru a depasi orice provocare, a mai aduagat fondatorul.

Pentru a extinde accesul la internet grupul Internet.org vrea sa dezvolte proiecte si sa mobileze companii si guverne pentru a putea extinde accesul la internet. Facebook are aproximativ 1,15 miliarde de utilizatori activi si este in cautarea unor noi modalitati de a atrage cat mai multe persoane.

Alti parteneri ai grupului Internet.org sunt Opera Software, dezvoltatorul web browser-ului Opera si producatorul de echipamente de telecomunicatii Ericson

Acest grup se va concentra pe trei domenii cheie pentru tarile de dezvoltare, si anume reducerea costurilor asociate cu accesul la internet, eficientizarea transferului de date si dezvoltarea unor noi modele de afaceri care va duce la imbunatatirea accesului la internet.

“Ne-am angajat sa construim o societate in retea, unde toata lumea si totul va fi conectat in timp real. Noi credem in conectivitarea la preturi accesibile si credem ca accesul la internet va imbunatati vietile oamenilor” a declarat Hans Vestberg CEO Ericsson.

Mark Zuckerberg a mai declarat ca “economia cunoasterii” este viitorul si ca mai multe persoane ar trebuii sa poata avea avea acces la internet, in timp ce inca permite industriei sa sporeasca profiturile si odata cu asta sa poata construi infrastructura.

“Credem ca este posibil sa se asigure in mod durabil acces gratuit la serviciile de baza de internet” a mai delcarat fondatorul Facebook.

internet gratuit pentru toata lumea

In ultima perioada Zuckerberg a cautat sa isi extinda influenta in probleme mult mai largi, dincolo de sarcinile de zi cu zi ca CEO al Facebook. In aprilie, acesta a fondat un grup numit Fwd.us pentru a face lobby pentru modificarile de imigrare in SUA. In februarie el l-a gazduit pe guvernatorul statului New Jersey la domiciliul sau pentru o strangere de fonduri politice , destinat campaniei electorale a politicianului, iar la acest eveniment si-a facut aparitia si fostul secretar de stat Condoleezza Rice

Nu numai Zuckerberg doreste sa extinda accesul la internet ci si cei de la Google care au dezvaluit planurile pentru un proiect numit “Loon Project” . Acest proiect consta in utilizarea unor baloane cu aer cald , care vor fi ridicate pana la marginea atmosferei, pentru a se putea connecta si cei din regiuni izolate ale lumii.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.