SHARE

Pentru multi utilizatori ai internetului, reteaua informatica globala este un concept abstract, dar baza internetului consta in cabluri si HDD-uri.Cei de la Gizmodo au prezentat modul in care internetul ar putea fi distrus, opereatiunea fiind aproape imposibila.

1. Internetul este cu adevarat amenintat?
Zvonurile privind amenintarile primite de Anonymous a provocat un blackout total al internetului , care s-au dovedit speculatii nefondate dar au trezit curiozitatea multora privind securitatea retelei: Ar putea fi internetul distrus?
Internetul este dependent de infrastructura,si teoretic ar putea si distrus.
Internetul a supravietuit tsunamiului din Japonia,dar ar putea supravietui unui atac direct?

 

2. Taierea cablurilor
Internetul este sustinut de o retea de cabluri,care se intinde pe fiecare continent.Efectul taierii oricarui calbu este in cel mai rau caz temporar,cat timp celelate preiau traficul.Se poate sa fie taiate toate simultan?
Cablurile care sustin internetul nu sunt ascunse,pazite insa nici usor de gasit nu sunt.
Cele mai importante cabluri ale internetului sunt situare in nord-estul SUA, in Long Island si in New Jersey.Daca aceste fire ar fi taiate legatura internetului intre SUA si Europa va fi pierduta.
Alte cabluri importante sunt in Singapore, Egipt, Marea Britanie, Tokyo, Hong Kong, Marsilia, Sicilia si Mumbai.
Taierea simultana a tuturor ar “distruge” internetul retele continentale.

taierea cablurilor
3. Distrugerea serverelor root

Un alt pas pentru a distruge internetul este distrugerea serverelor root.Acestea sunt responsabile de legatura dintre numele unui domeniu si adresa sa IP.Va voi da un exemplu : (74.125.228.37 pentru Google.com).
In lume exista 13 servere de acest fel detinute de companii private,din Miami pana in Seul.
Spre deosebire de cabluri acestea sunt pazite de gardieni care le supravegheaza 24/24, accesul necunoscutilor fiind imposibil.

servere root
4. Distrugerea centrelor de date
Cei doi pasi de mai sus ar putea distruge o parte din internet, dar legaturile nu ar fi complet “taiate” intre computerele la nivel global.
Lovitura de gratie pentru internet ar fi distrugerea centrelor de date,care stocheaza site-urile web,ce contin baze de date cu emailuri si tot continutul incarcat de utilizatori pe internet.
Centrele de date sunt baza de date a internetului si fara ele continutul se pierde definitiv si irevocabil.
Sutele de centre de date au protectie si mai buna ca serverele root iar numarul lor impiedica organizarea unui atac simultan care ar duce la distrugerea internetului.

centre de date
5. Aproape imposibil de distrus?

Pasi prezentati mai sus pentru distrugerea internetului sunt aproape imposibili de urmat simultan, motiv pentru care rezistenta internetului se bazeaza pe extinderea sa in fiecare coltisor al lumi,

distrugerea internetului

2 COMMENTS

  1. Lua-l-ar “strechea” de internet si sa-l duca in iad! Nu e bun de nimic, nu simplifica vietile oamenilor asa cum au unii impresia, ba din contra face numai rau si iata numai cateva exemple: copii si oameni de toate varstele care au fost gasiti morti in fata computerelor din cauza ca s-au jucat 48 h incontinuu, relatii si casnicii distruse, copii abuzati sexual, furt de date personale, anularea anumitor joburi care au fost inlocuite cu diverse programe de pe urma carora oamenii si-au pierdut locul de munca, copii care nu mai fac miscare, nu mai socializeaza si-si strica vederea si psihicul in fata ecranelor, pierderea interesului umanitatii pentru activitatile creative artistice ( pictat, crosetat, etc.). A fost creat de masoni, special pt a distruge iubirea, puritatea, creativitatea si spiritualismul in primul rand! PRO DISTRUGERE INTERNET!

  2. Si ce observ, ca mai mult rasa masculina e mai interesata de mediul virtual decat partea feminina. Barbatii sunt cei mai impatimiti si ar fi in stare sa faca si crima daca le opresti sau restrictionezi accesul la internet. Si cele mai multe inselatorii au fost tot din partea domnilor care au cautat mereu prospaturi pe internet, chiar daca aveau partenere! Femeile sunt mai putin tentate sa-si insele partenerii pe net, cel putin asta am observat eu! Cumnatul meu de ex. are 37 de ani si e impatimit al netului. Se joaca non-stop si culmea ca e insurat si nu sta in aceeasi locuinta cu nevasta-sa pt ca nu poate sa-si imparta timpul cu ea, internetul si jocurile sunt mai importante pt el. Nu o scoate nicaieri, nu se plimba cu ea, activitati comune la ei nu exista, el doar lucreaza si-n rest all day all night, internet! Si cate cazuri sunt de genul, astia care sunt asa, nici copii nu fac pentru ca sunt prea preocupati de ecrane ca sa-si faca timp de familie. Ma intreb oare cand vor muri, sufletul lor unde va ajunge, pt ca se spune ca ce faci aici pe pamant, are legatura si cu viata eterna, numai ca pe lumea cealalta nu exista computere si internet!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.