SHARE

Dupa ce SOPA si PIPA au fost respinse, guvernul american s-a gandit la o noua modalitate de a stopa pirateria.

Noul plan al guvernului american pentru a opri pirateria se numeste “CCI” (Center for Copyright Information) si va fi pus in aplicare incepand cu data de 28 noiembrie. Acest plan ii implica si pe furnizori de servicii de internet. Furnizori vor trimite avertismente utilizatorilor atunci cand acestia vor descarca ilegal.

Cei care nu vor inceta sa descarce ilegal dupa ce au primit avertismentul, li se va restrictiona accesul la site-uri importante, iar dupa 5 avertizari, furnizorii de internet vor anunta proprietarul de drept ale fisierelor descarcare pentru ca utilizatorul sa fie dat in judecata.

Planul care va fi pus in actiune este sa ii sperie pe cei care descarca ilegal cu o serie de avertismente, urmate de penalizari precum scadearea vitezei online, insa ei nu vor fi in masura sa va intrerupa accesul permanent la internet.

O colaborare cu furnizorii de internet telecom AT&T, Comcast, Cablevision, Time Warner si Verizon cu RIAA si MPAA sunt cei care pot face ca planul autoritatilor americane sa devina realitate.

Center for Copyright Information

1 COMMENT

  1. Sunt curios cati provideri din romania vor adopta acest principiu chiar si cu optiunea de a fi obligati de catre autoritati? Probabil nici unul,ca sa nu mai vorbim de asia unde legile americane nu valoreaza nimic. Un lucru este cert ca pirateria nu va disparea niciodata si sa recunoastem,cateodata este benefica si pentru noi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.