SHARE
 
Cercetatori de la Universitatea Washington localizata in Seattle au inventat telefonul fara baterie.
Prototipul  a fost creat de Vamsi Talla, functioneaza pe baza unei tehnologii numita ‘backscatter’, ce face telefonul sa numai aiba nevoie de baterie. Asadar, dispozitivul reflecta undele radio pentru a asigura comunicarea si toata energia necesara provine din mediul inconjurator, specificat de cei de la Wired.
Deoarece, cantitatea de energie pe care o poate obtine este mica, telefonul foloseste sistemul ‘analog’, nu pe cel digital pentru a face posibila comunicarea. Aceasta tehnologie seamana mult cu sistemele de spionaj folosite in timpul Razboiului Rece.
Acest prototip se poate incarca in mai multe metode care sunt obtinute din mediul inconjurator: mici panouri solare si sisteme Wi-Fi si radiofrecventa, acestea fiind transformate in energie. Datorita acestui sistem, prototipul poate genera zeci de microwatts. Din nefericire, nu este indeajuns pentru un telefon obisnuit are nevoie de 800 de miliwatts pentru a efectua un singur apel telefonic.
Din aceasta cauza, dispozitivul poate functiona numai daca apelul este efectuat de un telefon aflat la maxim 15 metri distanta si calitatea sunetului nu este buna. Insa, pe viitor, tehnilogia poate fi imbunatatita si vom putea folosi telefonul chiar si atunci cand bateria este complet descarcata, afirma Vamsi Talla.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.