SHARE

megachatFondatorul site-ului Megaupload, Kim Dotcom, a lansat un serviciu de apeluri video si voce, numit MegaChat.

Kim a facut acest anunt pe Twitter si a precizat ca, conversatiile vor fi criptate.

Acest serviciu este momentan in varianta Beta si se poat face doar apeluri video.  Dar, urmatorul pas va fi acela de a le oferii utilizatorilor posibilitatea de a purta discutii scrise chiar sa initieze conferinte video.

Pentru a putea proteja conversatiile, acestia vor folosi o tehnica numita “criptare capat-la-capat”, asta insemnand ca datele vor fi criptate si decriptate doar de utilizator, nu si de companiei.

Acum, ramane de vazut daca Dotcom va reusi sa pastreze in siguranta informatiile utilizatorilor. Dupa cum probabil siti  serviciul de stocare Mega, a fost atact de hackeri inca de la lansare.

 

 

2 COMMENTS

  1. Nu stiu ce incredere poti sa ai intr-o astfel de aplicatie, mai ales cand stii cine este in spatele ei. Din cate stiu eu, megaupload.com (inainte de desfiintare) era un website cu materiale pornografice. Sa treci de la asta la crearea de aplicatii gen Skype, mi se pare un pic cam ciudat, si dubios in acelasi timp. Ca sa nu mai vorbesc despre acest Kim care are o notorietatea foarte negativa!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.