SHARE

Avantajul portabilitatii, alaturi de un spatiu mic ocupat, au avut ca efect cresterea vanzarilor de laptopuri pana acolo incat au intrecut pe cel al sistemelor de tip desktop. Cum activitatile dar si programele rulate necesita performante tot mai ridicate, laptopurile performante au cunoscut o crestere vertiginoasa. Pentru achizitia unui laptop trebuie sa raspundem la cateva intrebari care ne vor lamuri cu privire la cateva aspecte:

1 – Pentru ce vom folosi laptopul? Daca cerintele se vor rezuma doar la o utilizare de tip office, atunci specificatiile medii vor fi suficiente. Daca, in schimb, doriti sa achizitionati un laptop pe care sa efectuati editari foto-video sau sa rulati aplicatii de tipul jocurilor sau altele care au nevoie de resurse mari, e nevoie de un procesor de ultima generatie, de preferat un Intel Core i7 sau macar i5. Frecventa de peste 3 GHz si cache-ul de 4 sau 6 MB vor face diferenta intre un laptop performant si unul de clasa medie. Ascuns sub un finisaj elegant specific clasei superioare de incadrare, procesoarele Intel va ofera putere la viteza maxima, astfel incat laptopul dumneavoastra sa lucreze la randament maxim, cu un aspect placut in acelasi timp. Scopul pentru care il vom folosi va pune accent mai mult pe performanta componentelor decat pe culoare sau modelul invelisului.

2 – Stabilirea bugetului in functie de componente. Cu siguranta ca veti plati mai mult pentru un model cu performante ridicate, insa cu aceeasi siguranta putem spune ca merita efortul financiar pentru a gusta placerea de a lucra pe un astfel de sistem. In functie de specificatiile componentelor si de producatorul modelului, veti putea jongla intre o alegere sau alta. O suma in jurul careia sa se invarta noua achizitie este imperios de stabilit. Daca tot ati optat pentru un procesor de ultima generatie e cazul sa aveti in vedere cat mai multa memorie de tip RAM, preferabil minim 8 GB, pentru ca aplicatiile sa ruleze fara probleme. Placa video dedicata este un amanunt care nu trebuie sa va scape din vedere, deoarece de ea va depinde in mare masura performanta sistemului. Un hard disk cu o capacitate generoasa ar fi de dorit, deoarece s-ar putea sa aveti nevoie de destul spatiu pentru stocarea fisierelor de mari dimensiuni care se vor acumula dupa fiecare proiect abordat.

3 – Verificarea promotiilor. Un cadou primit la cumpararea oricarui cadou va aduce zambet oricui, indiferent de valoarea lui. Iar daca este vorba si de reduceri la laptopuri, cu atat mai bine, intrucat putem economisi ceva bani cu care sa achizitionam alte produse necesare nevoilor noastre.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.