SHARE

SOPA, legea anti-piraterie a revenit sub forma unui virus.

Dupa lungi proteste impotriva acestei legi, SOPA a fost invisa. Cu toate acestea , un raport indica faptul ca SOPA a revenit sub forma unui virus care blocheaza calculatoarele oamenilor care au fisiere ce incalca drepturile de autor. Cei care au fost infectati cu acest virus vor fi obligati sa plateasca 200$ pentru a-si primi datele inapoi.

SOPA  a fost o amentiare majora pentru internet . Orice site care detine material aflat sub drepturi de autor  putea fi imediat restrictionat pe tot teritoriul din SUA. Aceasta lege ar fi putu avea un impact devastator asupra unor mari companii precum Google,Reddit sau Wikipedia.

Dupa cateva luni de proteste, proectul de lege SOPA a fost respins .

Insa se pare ca SOPA inca este o amenintare. In aceasta saptamana “proiectul de lege” a fost readus la viata de un hacker care a creat un virus. Acest “virus” avertizeaza utilizatori care au calculatoarele infectate si ca Ip-ul este pe o lista neagra, dupa ce au fost descoperite materiale ce incalca drepturile de autor.

Ca urmare “virusul SOPA” va detine toate fisierele de pe calculatorul virusat.

virusul SOPA

Odata infectate, calculatoarele vor fi “ostaticii virusului SOPA” care promite ca daca va fi platita o anumita suma de bani, toate datele vor fi inapoiate. In SUA si Canada oameni care au fost infectati cu acest virus au fost indemnati sa plateasca cu un voucher preplatit MoneyPak, iar in ale parti ale lumi, victimele pot plati folosind Western Union.

Cei care nu platesc in termen de trei zile, virusul afiseaza un mesaj de avertizare :

“AVERTISMENT:! Dacă nu plătiți amenda în termen de 72 de ore, cu suma de 200$, toate datele de pe calculator vor fi șterse.”

Sursa : Torrentfreak.com

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.