SHARE

Cand ne gandim sa cumparam un calculator imediat ne vine in minte ceva tehnologie super high end, totusi cand deschidem portofelul realizam ca uneori nu corespund cele imaginate cu realitatea.

Astfel incepem sa ne documentam ce caracteristici ne-ar conveni la un PC pentru acasa sau la birou.

Analizand posibilitatile si ofertele gasim cu usurinta oferte din abundenta, ceea ce trebuie lamurit este daca raportul pret/produs este conform asteptarilor.

Aici vine punctul de cotitura si punem intrebarea, merita sa investim intr-o tehnologie sigura dar reconditionata. Unii ar zice PC-ul este un PC si doar atat, dar totusi dupa fiecare achizitie ne punem intrebarea oare a meritat?

Tehnologia refurbished in ziua de azi si in conditiile de contractie economica locala si mondiala este una de luat in seama, mai ales daca se stie ca reconditionarea PC-urilor folosite este conform unor standarde stricte si bine controlate.

Totusi, de unde stim daca o companie a adoptat aceste standarde si cumparam intr-adevar produse de calitate? Vechimea companiei este un indicator bun in acest sens, deoarece in contextul pietei de astazi, o companie nu poate sta pe picioare mai multi ani la rand doar daca ofera servicii si produse impecabile. Certificatele ISO 9001 sunt menite sa accentueze orientarea companiei catre clienti, si oferirea serviciilor de calitate.

Dupa ce ne informam suficient realizam ca merita investit in calculatoare second hand reconditionate, deoarece majoritatea acestor sisteme au o tehnologie de la producatori cu branduri de renume, si arhitectura componentelor este bine proiectata astfel incat, de cele mai multe ori aceste sisteme au fost folosite anterior de firme de leasing, banci si institutii.

Prin PC-uri refurbished, tehnologia performanta devine accesibila, chiar daca nu beneficiem de cele mai recente componente din domeniul tehnologiei de calcul.

Recomand sa nu ezitati daca va intalniti cu astfel de PC-uri in ofertele comerciantilor, pentru ca reprezinta o investitie din  care rezulta o situatie win-win , parafrazand schema din teoria jocurilor.

Astfel raspunsul la intrebarea, ”oare a meritat?”, este, afirmativa.

2 COMMENTS

  1. Salut,

    Foarte interesant articolul , mai ales ca nu am stiu ca exista produse care pot fi achizionate cu garantie chiar daca ele nu mai sunt noi. M a bucur ca a ajuns si la noi in tara acest tip de business . As dori sa stiu daca exista service-uri speciale in Bucuresti .Multumesc pentru articol

  2. Produsele reconditionate sunt o varianta atunci cand nu beneficiezi de o suma mai mare de bani pentru a cumpara un calculator nou si mult mai performat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.