SHARE

Top 10 cei mai inteligenti copii din toate timpurile care au schimbat lumea.

1. Wolfgang Amadeus Mozart: Este unul dintre genii. Motzart a invatat sa cante la pian la o varsta foarte fragida si anume patru ani si a compus primele sale capodopere la cinci respectiv opt ani.

2. Akrit Jaswal Akrit Jaswal este cel mai tanar student la medicina din India . La varsta de sapte ani a asistat la operatii si la sapte ani a inceput sa practice. In prezent el lucreaza la un remediu pentru cancer.

3. Pablo Picasso : Probabil este cel mai faimos pictor din istorie, la varsta de doisprezece ani a fost producator de schite anatomice, iar in adolescenta el era considerat un artist matur. Prima pictura cunoscuta a lui Pabla a fost realizata la varsta de opt ani.

4. Okita Soji Okita Soji a fost un copil minune in manuirea sabiei. La varsta de doisprezece ani si-a invins un maestru kenjutsu, devenind el insusi un maestru pana la varsta de 18 ani. A murit la varsta de douazeci de ani din cauza tuberculozei.

5. Gregory Smith a intrat la facultate la varsta de zece ani si a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, la doar doisprezece ani. El a fondat si un grup pentru sustinerea drepturilor copiilor.

6. Kim Ung-Yong este cunoscut ca cel mai destep om de pe pamant, Kim intrand in cartea recordurilor cu un IQ de 210. El a intrat la universitate de fizica la varsta de trei ani, iar la sapte ani a fost invitat sa lucreze pentru NASA.

7. William James Sidis: La doar optisprezece luni putea citi,iar la varsta de opt ani putea vorbi fluent in latina, greaca, franceza, rusa, germana, ebraica, turca si armena. La noua ani a intrat la Harvard, iar la unsprezece ani a tinut o prelegere despre matematica. IQ-ul lui este declarat a fi de 250 – 300 , uni considerandu-l cel mai destept om care a trait vreodata.

8. Blaise Pascal Blaise Pascal a fost un matematician din secolul al-XVII-lea, om de stiinta, filosof si a fost educat de tatal sau. A inventat presa hidraulica si masina de calcul. El a murit la treizeci si noua de ani.

9. H.P. Lovecraft Howard Phillips Lovecraft a invatat sa citeasca la varsta de doi ani si a scris poezii complexe la sase ani, devenind unul dintre cei mai influenti autori ai filmelor horror in secolul douazeci.
Poata ca Howard a devenit asa de destept din cauza parintilor care erau bolnavi si acest lucru il motivau si il impingeau spre literatura.

10. Maria Gaetana Agnesi a fost un filosof italian, matematician si lingvistic. La doar cinci ani ea putea vorbi in franceza si italiana iar la treisprezece ani a invatat limba greaca, ebraica, spaniola, germanasi latina. La noua ani a scris si tinut un discurs timp de o ora in limba latina despre dreptul unei femei de a fi educata pentru un grup de academicieni. In cinstea ei au numit un crater pe planeta Venus.

 

Sursa: wealthforteens.com

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.