TOP 10 cei mai destepti copii din toate timpurile

Top 10 cei mai inteligenti copii din toate timpurile care au schimbat lumea.

1. Wolfgang Amadeus Mozart: Este unul dintre genii. Motzart a invatat sa cante la pian la o varsta foarte fragida si anume patru ani si a compus primele sale capodopere la cinci respectiv opt ani.

2. Akrit Jaswal Akrit Jaswal este cel mai tanar student la medicina din India . La varsta de sapte ani a asistat la operatii si la sapte ani a inceput sa practice. In prezent el lucreaza la un remediu pentru cancer.

3. Pablo Picasso : Probabil este cel mai faimos pictor din istorie, la varsta de doisprezece ani a fost producator de schite anatomice, iar in adolescenta el era considerat un artist matur. Prima pictura cunoscuta a lui Pabla a fost realizata la varsta de opt ani.

4. Okita Soji Okita Soji a fost un copil minune in manuirea sabiei. La varsta de doisprezece ani si-a invins un maestru kenjutsu, devenind el insusi un maestru pana la varsta de 18 ani. A murit la varsta de douazeci de ani din cauza tuberculozei.

5. Gregory Smith a intrat la facultate la varsta de zece ani si a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace, la doar doisprezece ani. El a fondat si un grup pentru sustinerea drepturilor copiilor.

6. Kim Ung-Yong este cunoscut ca cel mai destep om de pe pamant, Kim intrand in cartea recordurilor cu un IQ de 210. El a intrat la universitate de fizica la varsta de trei ani, iar la sapte ani a fost invitat sa lucreze pentru NASA.

7. William James Sidis: La doar optisprezece luni putea citi,iar la varsta de opt ani putea vorbi fluent in latina, greaca, franceza, rusa, germana, ebraica, turca si armena. La noua ani a intrat la Harvard, iar la unsprezece ani a tinut o prelegere despre matematica. IQ-ul lui este declarat a fi de 250 – 300 , uni considerandu-l cel mai destept om care a trait vreodata.

8. Blaise Pascal Blaise Pascal a fost un matematician din secolul al-XVII-lea, om de stiinta, filosof si a fost educat de tatal sau. A inventat presa hidraulica si masina de calcul. El a murit la treizeci si noua de ani.

9. H.P. Lovecraft Howard Phillips Lovecraft a invatat sa citeasca la varsta de doi ani si a scris poezii complexe la sase ani, devenind unul dintre cei mai influenti autori ai filmelor horror in secolul douazeci.
Poata ca Howard a devenit asa de destept din cauza parintilor care erau bolnavi si acest lucru il motivau si il impingeau spre literatura.

10. Maria Gaetana Agnesi a fost un filosof italian, matematician si lingvistic. La doar cinci ani ea putea vorbi in franceza si italiana iar la treisprezece ani a invatat limba greaca, ebraica, spaniola, germanasi latina. La noua ani a scris si tinut un discurs timp de o ora in limba latina despre dreptul unei femei de a fi educata pentru un grup de academicieni. In cinstea ei au numit un crater pe planeta Venus.

 

Sursa: wealthforteens.com

One Response to “TOP 10 cei mai destepti copii din toate timpurile”

  1. Softy

    Oct 29. 2012

    Pana la urma ce este un geniu? Suntem noi capabili sa fim genii sau geniile doar se nasc?

    Reply to this comment

Leave a Reply

*