SHARE

Toshiba, unul dintre principalii pioni ai pietei IT la nivel mondial, va lansa in acest an primul ultrabook cu ecran detasabil: Toshiba Portege Z10T. Fiind un produs dedicat business-ului, cu specificatii de top, Toshiba Portege Z10T se remarca si la capitolul usabilitate, ecranul detasabil putand fi utilizat chiar si separat, sub forma unui tablete cu sistemul Windows 8 instalat.

Ca si specificatii de baza, Toshiba Portege Z10T se remarca printr-un display de 11.6 inci detasabil, functia touchscreen avand menirea de a rula perfect cu interfata lui Windows 8 Professional. Din punct de vedere hardware, acest ultrabook hibrid anunta prezenta unui procesor produs de cei de la Intel, a unui hard SSD pentru o manageriere mai rapida a fisierelor stocate precum si de numeroase nivele de conexiuni: Wi-fi, ultima versiune de Bluetooth, conectivitate prin WiDi, numeroase porturi secundare precum si prezenta functiei 3G, astfel ca ecranul detasabil poate utiliza in regim singular o conexiune la internet pe mobil.

Asa cum afirmam anterior, Toshiba Portege Z10T este un produs adresat mai degraba clasei business, portabilitatea si utilizarea sub diverse moduri fiind principalele sale caracteristici. Atunci cand detasati ecranul de la tastatura fixa, reusiti practic sa beneficiati de o adevarata tableta, extrem de dotata, utilizabila pentru orice tip de activitate. Pentru introducerea rapida a textului si o mai simpla modalitate de utilizare, se ataseaza tastatura si se reuseste contopirea dintre performanta, portabilitate si usabilitate.

Toshiba Portege Z10T

Toshiba sunt renumiti pentru securitatea produselor si accesoriilor oferite consumatorilor, iar Toshiba Portege Z10T nu putem spune ca face rabat de la aceste caracteristici. Avem parte de numeroase sisteme si aplicatii pentru sporirea securitatii iar un bun exemplu il reprezinta aplicatia Anti-Theft, o aplicatie menita sa blocheze accesul la informatii in momentul in care dispozitivul a fost furat sau pierdut. Mai mult de atat, avem parte de un modul TPM pentru securitatea datelor stocate la nivel locam dar si de o tehnologie Intel Vpro care ne permite sa dezactivam dispozitivul de la distanta in momentul in care am declarat pierderea acestuia.

Carcasa lui Toshiba Portege Z10T este una atent selectata, aliajul din aluminiu oferind un plus consistent de durabilitate dar si un plus la capitolul estetic. Despre pretul acestui device nu se stiu foarte multe detalii, insa este mai mult decat evident ca nu va fi disponibil in cadrul produselor it cu pret redus ci mai degraba va fi oferit la un pret destul de ridicat in toata perioada de dupa lansare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.