SHARE

Studentul care a gasit vulnerabilitatea a raportat-o imediat  insa rasplata lui a fost : EXMATRICULAREA.

 

Un  student  de la  colegiul  Dawson din Montreal  a fost exmatriculat deoarece a descoperit o vulnerabilitate  in site-ul institutiei care putea pune in pericol datele confidentiale alea colegiului.

Ahmed Al-Khabaz studiaza informatica la colegiul Dawson. Ahmed si cu un prieten lucrau la o aplicatie mobila care sa le permita studentilor sa aibe acces la informatiille scolare direct pe telefon. In acest proces, ei au reusit sa descopere o vulnerabilitate destul de grava, care ar fi pus in pericol toate informatiile despre studentii. Ce informatii? Potrivit studentului Ahmed, “numarul de securitate sociala, adresa  si numarul de telefon, orarul de clasa”, practic toate informatiile pe care Colegiul Dawson le avea despre studenti.

Dupa ce a descoperit aceasta vulnerabilitate s-a dus imediat la directorul de informatii si tehnologie, instiintandu-l de aceasta problema.  Directorul ia multumit si i-a spus lui Al-Khabaz ca ii va contacta pe  Skytech, firma care a facut acest soft pentru a repara codul.

Toate bune si frumoase pana cand tanarul student, s-a gandit sa mai verifice odata daca vulnerabilitatea respectiva a fost reparata, cu ajutorul unui program numit  Acunetix. Asta a fost o mare gresala. Tanarul a primit imediat telefon de la seful Skytech, spunand ca este a doua oara in cateva zile cand l-au vazut ca a intrat in sistem, iar acest lucru este o fapta grava.
Softul care la folosit pentru a verifica daca sistemul mai este vulnerabil ar fi provocat probleme serioase, deoarece studentul nu a notificat in prealabil administratorul de la Skytech.

Al-Khabaz-a si-a cerut  scuze si a semnat pana la urma  o hartie care ii interzice sa vorbeasca despre ce sa intamplat. Firma   Skytech a contactat profesorii de la colegiul Dawson si le-au spus ca studentul nu a avut nici o intentie rea.

Degeaba, deoarece profesorii s-au adunat pentru a vota daca studentul va fi sau nu exmatriculat si se pare ca au fost 14 voturi pentru si doar unul impotriva. Mai simplu spus  a fost exmatriculat pentru “comportament neprofesional.”

 

1 COMMENT

  1. Cat de penibila e situatia. Desi nu se petrece in Romania, noi avem o vorba perfecta pentru ce s-a intamplat acolo: “Facerea de bine …..”. Oricum, pentru student s-ar putea sa fie un pas inainte, la cata reclama si-a facut. Si se pare ca este si destul de bine pregatit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.