SHARE

Roverul Curiosity a descoperit ca pe Marte a existat apa in trecutul planetei.

Vestea care i-a lansat masca pe oamenii de stiinta de la NASA vine datorita roverului Curiosity care a fotografiat rocile plantei rosii. Modul in care s-au format aceste roci dovedeste ca in trecut pe Marte a existat apa curgatoare.

Au mai fost semne ca ar fi existat apa pe Marte, dar odata cu imaginile facute de Rover, a oferit probabil cea mai convingatoare dovada ca pe Marte a existat apa.

“Nu a fost un flux viguros pe suprafata lui Marte” a precizat Ioan Grotzinger seful de la Institutul de Tehnologie din California. “Suntem foarte incantati de acest lucru.”

pe marte a existat apa

Aceasta descoperire nu a fost o surpriza. Cei de la NASA au decis sa trimita Roverul Curiosity in “ecuadorul martian Gale Crater” , deoarece mai multe fotografii aratau ca in acest loc ar fi existat apa.
Un lucru care ia surprins pe oameni de stiinta a fost temperaturile destul de blande inregistrate de statia meteo de pe rover.
Temperaturile inregistrate in timpul zilei de catre Curiosity au fost de peste 0 grade, insa pe Marte au fost intrgistrate si 6 grade si se poate ajunge la 20 de grade in timpul “veri martiene”
Insa pe timpul noptii temperaturile scad dramatic ajungand la -70 de grade, fiind chiar mai frig decat temperatura medie de iarna in Antartica

“Temperaturile calde pe care le vedem in timpul zilei este o surpriza interesanta” spune Dr Felipe Gómez

Roverul Curiosity a aterizat pe Marte pe 5 august. Acesta va sta pe planeta rosie timp de doi ani de zile, avand ca scop studierea daca pe aceasta planeta ar putea exista viata.

Water on Mars

Sursa : Daily Mail.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.